لپ تاپ

5 دلیل خرابی مادربرد لپ‌تاپ

مادربرد تنها خانه‌ای است که تمام قطعات سخت‌افزاری دیگر را کنار هم نگه می‌دارد و ما به‌عنوان یک سرویس‌کار تعمیر مادربرد لپ‌تاپ با این موضوع موافق هستیم که لپ‌تاپ باکیفیت به معنای مادربرد باکیفیت بالا است. این اولین و آخرین مورد از کل سیستم سخت‌افزاری است که عملکرد هر بخش سخت‌افزاری به طور مستقیم به عملکرد مادربردی که روی آن نصب شده است، مرتبط است.

آیا مادربرد لپ‌تاپ قابل تعمیر است؟

اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، بله، تا حدودی. مادربردها به‌عنوان یک قطعه سخت‌افزاری، بالاترین میزان خرابی را در مقایسه با میزان خرابی سایر قطعات سخت‌افزاری دارند. به‌عنوان یک مرکز تعمیر مادربرد لپ‌تاپ قابل‌اعتماد، ما هر روز با مشکل مادربرد لپ‌تاپ از سوی مشتریان خود مواجه می‌شویم. نه‌تنها تعمیر، بلکه کار تعویض مادربرد لپ تاپ نیز یکی از بخش‌های عمده آن را به خود اختصاص می‌دهد. از نظر آماری، میزان خرابی مادربرد، در سطح جهانی، حدود 2.1٪ است. از هر 49 مادربردی که در هر شرکت سخت‌افزاری تولید می‌شود، یک مورد قبل از عمر تخمینی‌اش از کار می‌افتد.

دلایل خرابی مادربرد چیست؟ گزینه‌های زیادی وجود دارد یک مادربرد بر روی خود دارای چیپ‌های مختلفی است که شامل CPU، کانال‌های HDD/SSD، پانل‌های RAM سیستم، فن، کنترل‌کننده‌های شبکه، تراشه‌های صوتی، پورت‌های USB مختلف، کانال‌های GPU و دریایی از دستگاه‌های نصب سطحی را در خود جای‌داده است. اگر هر یک از اینها خراب شود، بدون توجه به اینکه قطعات سخت‌افزاری دیگر چقدر بادوام و گران هستند، کل سیستم از بین می‌رود. ظرافت اجزای سازنده باعث می‌شود تعمیر مادربرد لپ‌تاپ به روشی سخت و پیچیده تبدیل شود. اما ممکن است همچنان بحث کنید، آیا مادربرد لپ‌تاپ قابل تعمیر است یا خیر.

بیایید در این مقاله به چند مورد اشاره کنیم. هنگامی که برخی از قطعات کوچک آسیب می‌بینند، مثلاً یک یا دو خازن، می‌توانیم آنها را برداریم و تعدادی جدید را لحیم کنیم تا مانند قبل عمل کند. اگر مشکل مادربرد لپ‌تاپ مربوط به لحیم‌کاری بد یا اتصال بد یا مقدار کمی تراشه ذوب شده باشد، تشخیص آنها و استفاده از ابزارهای مناسب در اندازه‌گیری دقیق نیاز به مهارت کامل در زمینه تعمیر مادربرد لپ‌تاپ دارد که متخصصان ما در اینجا از پس این مشکل برمی‌آیند.

دلایل اصلی مشکلات خرابی مادربرد چیست؟

خرابی مادربرد لپ‌تاپ به دلیل گرم‌شدن بیش از حد

گرما دشمن قوس SMDها است. اولاً، در رایانه‌های رومیزی و سایر رایانه‌های شخصی کامل، فضای بیشتری برای دفع گرمای تولید شده وجود دارد. ثانیاً، دریچه‌های خنک‌کننده بزرگ‌تر هستند. وقتی صحبت از مادربردهای لپ‌تاپ یا هر عنصر سخت‌افزاری دیگری می‌شود که گرمای بیشتری از حد انتظار تولید می‌کند، بیرون کشیدن گرمای اضافی از قطعات سخت‌افزاری نزدیک به هم برای سیستم خنک‌کننده واقعاً سخت می‌شود و همچنین، خرابی مادربرد داغ شده کار تعمیر مادربرد لپ‌تاپ را سخت‌تر می‌کند. علاوه بر این، بیشتر لپ‌تاپ‌های سطح پایه دارای دریچه‌های هوا در قسمت پایین قاب‌های تاشوی خود هستند. اکنون، اگر چیزی آن دریچه‌های هوا را مسدود کند، داخل لپ‌تاپ افزایش شدید دما را تجربه می‌کند و این برای مادربرد خوب نیست.

به گفته SmallBusiness، محدوده دمای ایمن در یک لپ‌تاپ بین 50 تا 95 درجه فارنهایت یا 10 تا 35 درجه سانتیگراد است. هر چیزی خارج از این محدوده دما برای مادربرد لپ‌تاپ و سایر اجزای سخت‌افزاری نیز کشنده است؛ بنابراین باید مطمئن شوید که دریچه‌های خنک‌کننده باز هستند و گرما را خارج می‌کنند تا دستگاه شما کمتر مستعد ابتلا به مشکل مادربرد لپ‌تاپ باشد. چگونه از مادربرد لپ‌تاپ محافظت کنیم؟

خوب، شما همیشه باید یک فاصله سالم بین قسمت پایینی لپ‌تاپ و میز یا کفی که در آن قرار داده شده است، نگه دارید. دلیل این شکاف، دادن فضا به دریچه‌های گردش هوا است که در پایین قاب قرار می‌گیرند. اکنون، بسیاری از ما از لپ‌تاپ روی پا یا روی تخت یا روی یک فرش ضخیم استفاده می‌کنیم که راه این دریچه‌های گردش هوا را مسدود می‌کند و اگر مدت زیادی از لپ‌تاپ خود در چنین شرایطی استفاده می‌کنید، به‌تدریج قطعات مادربرد ضعیف می‌شود و در نهایت وقتی کاملاً از کار می‌افتد، جیبتان را سوراخ می‌کند زیرا هزینه تعمیر مادربرد لپ‌تاپ بسیار بالاست؛ بنابراین، اطمینان حاصل کنید که از لپ‌تاپ خود به طور مناسب و با خنک‌کننده استفاده می‌کنید و پول قابل‌توجهی را در تعویض یا تعمیر مادربرد لپ‌تاپ صرفه‌جویی می‌کنید.

 

نظرات کاربران

    1. سپهر رایانه گفت:

      سلام وقت شما بخیر.در خدمت شما هستیم.

    2. سپهر رایانه گفت:

      سلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *