5 دلیل خرابی مادربرد لپ‌تاپ


مادربرد تنها خانه‌ای است که تمام قطعات سخت‌افزاری دیگر را کنار هم نگه می‌دارد و ما به‌عنوان یک سرویس‌کار تعمیر مادربرد لپ‌تاپ با این موضوع موافق هستیم که لپ‌تاپ باکیفیت به معنای مادربرد باکیفیت بالا است. این اولین و آخرین مورد از کل سیستم سخت‌افزاری است که عملکرد هر بخش سخت‌افزاری به طور مستقیم به عملکرد مادربردی که روی آن نصب شده است، مرتبط است.

آیا مادربرد لپ‌تاپ قابل تعمیر است؟

اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، بله، تا حدودی. مادربردها به‌عنوان یک قطعه سخت‌افزاری، بالاترین میزان خرابی را در مقایسه با میزان خرابی سایر قطعات سخت‌افزاری دارند. به‌عنوان یک مرکز تعمیر مادربرد لپ‌تاپ قابل‌اعتماد، ما هر روز با مشکل مادربرد لپ‌تاپ از سوی مشتریان خود مواجه می‌شویم. نه‌تنها تعمیر، بلکه کار تعویض مادربرد لپ تاپ نیز یکی از بخش‌های عمده آن را به خود اختصاص می‌دهد. از نظر آماری، میزان خرابی مادربرد، در سطح جهانی، حدود 2.1٪ است. از هر 49 مادربردی که در هر شرکت سخت‌افزاری تولید می‌شود، یک مورد قبل از عمر تخمینی‌اش از کار می‌افتد.

دلایل خرابی مادربرد چیست؟ گزینه‌های زیادی وجود دارد یک مادربرد بر روی خود دارای چیپ‌های مختلفی است که شامل CPU، کانال‌های HDD/SSD، پانل‌های RAM سیستم، فن، کنترل‌کننده‌های شبکه، تراشه‌های صوتی، پورت‌های USB مختلف، کانال‌های GPU و دریایی از دستگاه‌های نصب سطحی را در خود جای‌داده است. اگر هر یک از اینها خراب شود، بدون توجه به اینکه قطعات سخت‌افزاری دیگر چقدر بادوام و گران هستند، کل سیستم از بین می‌رود. ظرافت اجزای سازنده باعث می‌شود تعمیر مادربرد لپ‌تاپ به روشی سخت و پیچیده تبدیل شود. اما ممکن است همچنان بحث کنید، آیا مادربرد لپ‌تاپ قابل تعمیر است یا خیر.

بیایید در این مقاله به چند مورد اشاره کنیم. هنگامی که برخی از قطعات کوچک آسیب می‌بینند، مثلاً یک یا دو خازن، می‌توانیم آنها را برداریم و تعدادی جدید را لحیم کنیم تا مانند قبل عمل کند. اگر مشکل مادربرد لپ‌تاپ مربوط به لحیم‌کاری بد یا اتصال بد یا مقدار کمی تراشه ذوب شده باشد، تشخیص آنها و استفاده از ابزارهای مناسب در اندازه‌گیری دقیق نیاز به مهارت کامل در زمینه تعمیر مادربرد لپ‌تاپ دارد که متخصصان ما در اینجا از پس این مشکل برمی‌آیند.

دلایل اصلی مشکلات خرابی مادربرد چیست؟

خرابی مادربرد لپ‌تاپ به دلیل گرم‌شدن بیش از حد

گرما دشمن قوس SMDها است. اولاً، در رایانه‌های رومیزی و سایر رایانه‌های شخصی کامل، فضای بیشتری برای دفع گرمای تولید شده وجود دارد. ثانیاً، دریچه‌های خنک‌کننده بزرگ‌تر هستند. وقتی صحبت از مادربردهای لپ‌تاپ یا هر عنصر سخت‌افزاری دیگری می‌شود که گرمای بیشتری از حد انتظار تولید می‌کند، بیرون کشیدن گرمای اضافی از قطعات سخت‌افزاری نزدیک به هم برای سیستم خنک‌کننده واقعاً سخت می‌شود و همچنین، خرابی مادربرد داغ شده کار تعمیر مادربرد لپ‌تاپ را سخت‌تر می‌کند. علاوه بر این، بیشتر لپ‌تاپ‌های سطح پایه دارای دریچه‌های هوا در قسمت پایین قاب‌های تاشوی خود هستند. اکنون، اگر چیزی آن دریچه‌های هوا را مسدود کند، داخل لپ‌تاپ افزایش شدید دما را تجربه می‌کند و این برای مادربرد خوب نیست.

به گفته SmallBusiness، محدوده دمای ایمن در یک لپ‌تاپ بین 50 تا 95 درجه فارنهایت یا 10 تا 35 درجه سانتیگراد است. هر چیزی خارج از این محدوده دما برای مادربرد لپ‌تاپ و سایر اجزای سخت‌افزاری نیز کشنده است؛ بنابراین باید مطمئن شوید که دریچه‌های خنک‌کننده باز هستند و گرما را خارج می‌کنند تا دستگاه شما کمتر مستعد ابتلا به مشکل مادربرد لپ‌تاپ باشد. چگونه از مادربرد لپ‌تاپ محافظت کنیم؟

خوب، شما همیشه باید یک فاصله سالم بین قسمت پایینی لپ‌تاپ و میز یا کفی که در آن قرار داده شده است، نگه دارید. دلیل این شکاف، دادن فضا به دریچه‌های گردش هوا است که در پایین قاب قرار می‌گیرند. اکنون، بسیاری از ما از لپ‌تاپ روی پا یا روی تخت یا روی یک فرش ضخیم استفاده می‌کنیم که راه این دریچه‌های گردش هوا را مسدود می‌کند و اگر مدت زیادی از لپ‌تاپ خود در چنین شرایطی استفاده می‌کنید، به‌تدریج قطعات مادربرد ضعیف می‌شود و در نهایت وقتی کاملاً از کار می‌افتد، جیبتان را سوراخ می‌کند زیرا هزینه تعمیر مادربرد لپ‌تاپ بسیار بالاست؛ بنابراین، اطمینان حاصل کنید که از لپ‌تاپ خود به طور مناسب و با خنک‌کننده استفاده می‌کنید و پول قابل‌توجهی را در تعویض یا تعمیر مادربرد لپ‌تاپ صرفه‌جویی می‌کنید.

از یک محافظ برق مناسب استفاده کنید.

برق همیشه نوسان دارد. افزایش ناگهانی ولتاژ منبع تغذیه و نوسانات برق پدیده‌های بسیار رایجی هستند. و، این انفجار ناگهانی انرژی الکتریکی برای SMDهای پیچیده و ظریف مادربرد لپ‌تاپ کشنده است و مطمئناً شما را به سمت تعمیر مادربرد لپ‌تاپ هدایت می‌کند. عمدتاً سیستم‌های انتقال برق معیوب و دستگاه‌های پرانرژی که به هر شبکه الکتریکی متصل هستند، مقصر اصلی خرابی مادربرد هستند؛ بنابراین، اگر چیزی وجود داشته باشد که باعث ایجاد موج ناگهانی در ولتاژ منبع تغذیه شود و شما آن منبع را به لپ‌تاپ خود بدهید، برای مادربرد شما بسیار مضر است. ممکن است شما احساس کنید این تغییر ولتاژ مشکلی ایجاد نمی‌کند ولی سخت در اشتباه هستید، اتفاقی که می‌افتد این است که اگر مادربرد لپ‌تاپ شما برای مدت طولانی با مشکلات برق مواجه شود، به‌تدریج آسیب می‌بیند و شما را باگذشت زمان به انواع مشکلات مادربرد لپ‌تاپ روبرو می‌کند. راه حلی که برای این مشکل وجود دارد یک محافظ برق باکیفیت است که می‌تواند این نوسانات برق را خنثی کند و با محدودکردن مراجعه به مرکز تعمیر مادربرد لپ‌تاپ برای خرابی مادربرد، در زمان و هزینه شما صرفه‌جویی می‌کند.

حمل کردن درست لپ‌تاپ

قابل‌حمل بودن یکی از عوامل اصلی عشق ما به لپ‌تاپ‌ها نسبت به سیستم‌های PC است. اما، هر ویژگی خوبی جنبه منفی خود را نیز دارد. قابل‌حمل بودن باعث تصادف می‌شود و شما را به تعویض یا تعمیر مادربرد لپ‌تاپ هدایت می‌کند. هنگامی که تمایل داریم به طور مکرر با لپ‌تاپ خود حرکت کنیم، این احتمال وجود دارد که لپ‌تاپ ما ممکن است به طور تصادفی از اشیاء دیگر ضربه بخورد. علاوه بر این، اگر لپ‌تاپ شما از ارتفاع معینی روی یک طبقه سخت بیفتد، آسیب جدی می‌بیند. در چنین مواردی، مادربرد لپ‌تاپ ممکن است آسیب ببیند و ممکن است به طور کامل از کار بیفتد. واضح است که هر نیروی تأثیرگذار برای مادربرد لپ‌تاپ بد است و ازاین‌رو باعث ایجاد یک مشکل جدی مادربرد لپ‌تاپ می‌شود و زمانی که شما خارج از گارانتی هستید، خرج کردن خدمات تعمیر مادربرد لپ‌تاپ که ناشی از انتخاب‌های بی‌دقتی است، تجربه خوشایندی نیست.

علاوه بر این، همه ما دوست داریم یک فنجان قهوه سیگار بکشیم درحالی‌که برای مدت طولانی با لپ‌تاپ خود کار می‌کنیم، اما لپ‌تاپ شما از نوشیدن قهوه یا هر مایع دیگری متنفر است؛ بنابراین، حتی یک قطره آب یا سایر مایعات غلیظ‌تر داخل پوسته لپ‌تاپ ریخته می‌شود، می‌تواند با اتصال کوتاه مادربرد لپ‌تاپ فوراً آن را از کار بیندازد؛ بنابراین، وقتی قهوه و لپ‌تاپتان کنار هم‌روی میز هستند، بیشتر مراقب باشید تا کمتر نگران تعمیر مادربرد لپ‌تاپ یا هزینه‌های تعویض مادربرد لپ‌تاپ باشید.

طول عمر مادربرد لپ‌تاپ محدود است.

میانگین طول عمر یک مادربرد لپ‌تاپ حدود پنجاه هزار ساعت است. فراتر از این بازه زمانی، به‌احتمال زیاد دیر یا زود انتظار خرابی مادربرد یا سایر مشکلات مادربرد لپ‌تاپ را داریم. علاوه بر این، این طول عمر تنها با مراقبت مناسب از مادربرد لپ‌تاپ شما اتفاق می‌افتد. هنگامی که خرابی مادربرد به دلیل پیری یا فرسودگی تراشه‌های یکپارچه و سایر قطعات الکترونیکی غیرفعال رخ می‌دهد، شما به‌سادگی با دو گزینه روبرو هستید. یا لپ‌تاپ خود را بردارید و به یک تعمیرگاه خوب مادربرد لپ‌تاپ در محل خود مراجعه کنید یا با خرید مادربرد جدیدی که از سیستم فعلی شما پشتیبانی می‌کند، برای تعویض مادربرد لپ‌تاپ اقدام کنید.

خازن‌های الکترولیت ضعیف یکی از بدترین مشکلات مادربرد لپ‌تاپ است که منجر به خرابی مادربرد می‌شود.

علاوه بر این، یک مادربرد باکیفیت پایین با اقلام الکترونیکی باکیفیت پایین، به‌ویژه خازن‌ها ساخته شده است. در مادربردهای ارزان‌قیمت، خازن‌ها در مدت کوتاهی بدون استفاده شروع به نشت یا برآمدگی می‌کنند. توصیه ما به شما این است که از مادربرد لپ‌تاپ مارک‌دار و باکیفیت استفاده کنید زیرا عملکرد کلی یک لپ‌تاپ را با اطمینان با استفاده طولانی‌مدت از آن بدون ایراد بالا می‌برد.

علائم خرابی مادربرد در لپ‌تاپ:

لپ‌تاپ شما بالا نمی‌آید.

لپ‌تاپ شما اغلب یخ می‌زند.

لپ‌تاپ شما در حال راه‌اندازی مجدد ناگهانی است.

صفحه آبی مرگ یا BSOD با کد خطا یا بدون کد خطا.

یک صفحه‌نمایش کامل سیاه یا خالی.

با گفتن این موارد، تعیین اینکه آیا مادربرد لپ‌تاپ شما ازکارافتاده است یا خیر، دشوار است، زیرا نمی‌توان آنها را بدون آزمایش دقیق مشخص کرد. این علائم ذکر شده می‌تواند توسط سایر مشکلات سطح سخت‌افزار و نرم‌افزاری نیز ایجاد شود و شما را فریب دهد که آن را به‌عنوان مشکل مادربرد لپ‌تاپ تصور کنید. سؤالی که پیش می‌آید این است که روند واقعی تجزیه‌وتحلیل علت اصلی این علائم خرابی مادربرد در لپ‌تاپ چگونه باید باشد تا مشخص شود؟

 این موارد را چک کنید:

مطمئن شوید که سیستم‌عاملتان سالم و بدون خطا باشد. سعی کنید یک سیستم‌عامل جدید متناسب با سیستم سخت‌افزاری فعلی خود نصب کنید.
واحد منبع تغذیه لپ‌تاپ توانایی ایجاد هزاران ایراد را دارد. می‌توانید منبع تغذیه را بررسی کنید که آیا مشکل دارد یا خیر. همیشه به یاد داشته باشید که یک منبع تغذیه معیوب می‌تواند به رم و مادربرد آسیب برساند.
اگر هنوز مشکل را پیدا نکردید سعی کنید RAM sticks را جایگزین کنید. گاهی اوقات با تعویض رم مشکل برطرف می‌شود. اکنون، اگر مشکل همچنان وجود دارد، بالاخره زمان آن رسیده است که به سراغ خدمات تعمیر مادربرد لپ‌تاپ بروید.

  • برای دریافت خدمات کافی است فرم زیر را تکمیل نمایید.
    ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهیم گرفت.

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *